Om

Vi är två yrkesmusiker – Gunilla och Bengt Steinert – som tillsammans representerar mer än 100 års yrkeserfarenhet som professionella musiker. Jag Gunilla, är harpist och pianist med lång erfarenhet både som solist och ackompanjatör, och har under åren spelat i många orkestrar och bland annat utfört harpstämmorna i alla Wermlandsoperans orkester-produktioner under nästan trettio år. Några stipendier och utmärkelser som t. ex.  Frödingpriset  har det också varit mycket roligt att få under dessa år som musiker.

Jag Bengt, började min musikerbana som försteviolinist i Kungl. Hovkapellet, Stockholms-operans orkester, i mitten på 1950-talet. Via konsertmästartjänster vid olika andra orkestrar – bland annat vid Den Norske Opera i Oslo – blev jag också anlitad som dirigent och violinlärare vid flera konservatorier och gick i pension som regionkapellmästare.

Men för åtta år sedan blev det dags för oss att göra nå´t annat. och därför startade vi Hammarö Stråk och MusikService, en liten verkstad och butik, där alla sprickor och skador på ett stråkinstrument kan bli lagade. Tillsammans med violinbyggare Anders Norudde i Karlskoga finns det nästan ingenting i branschen som inte kan ordnas. Det är därför det är så praktiskt att ringa till  oss på  054-51 94 41!  Maila kan man göra också, och då är adressen  info@hammarostrak.se

Och självklart har vi massor av olika stråkinstrument och stråkar av hög kvalitet att erbjuda för både yrkesmusiker, fritids-musikanter och elever som vill byta upp sig från sitt gamla instrument till ett bättre, och då byter vi gärna in ditt gamla. Och när du sedan kommer tillbaka och byter upp dig från det du köpte hos oss förra gången till ett ännu bättre, får du alltid på kronan tillbaka vad du gav för det då!  Minus momsen tyvärr, för den har ju Skatteverket redan tagit hand om. Men det här systemet är omtyckt av alla, och vi har många kunder som är inne på sitt andra instrument – några blivande yrkesmusiker faktiskt på sitt tredje eller fjärde, vartefter deras teknik har vuxit till sig!